BebeLand.net - Магазин за бебешки колички, детски и бебешки стоки

баня и хигиена bebeland 2

Баня и Хигиена важното нещо за Вашето дете

Ежедневният тоалет на детето е от многозначителна важност за него, не само защото го поддържа свежо и чисто, а и защото спомага за неговото правилно развитие и добро здраве. Неговата лична хигиена спомага за психологичното му здраве и спомага за самочувствието му. Тя е белег на добре възпитано дете и задължителна част от възпитанието.

За мъника банята е не просто удоволствие, там е мястото, където то се запознава с водата и се чувства свободно и удовлетворено. Банята за него е място за забавление и научаване на първите уроци по чистота. Колкото по-рано от развитието му създадете хигиенни навици, толкова по трайни стават те и се превръщат в модел на поведение.

Приучаването на детето на добри  хигиенни навици е основата, от това да му помогнем да расте здраво и щастливо. Първите хигиенни навици, които трябва да му създадете са свързани с миенето на ръчичките. Изключителната важност на този навик е предотвратяването на попадане, на микроорганизми през устата.

Втората задача за родителите е да научат детето си да си мие зъбите. Това се приучава в ранна детска възраст, дори още с появата на първите зъбки. На детето трябва да се дава възможност, то да го прави само за да види, че няма нищо страшно. Всичко зависи от вас, как ще го въведете в този важен процес.

СУПЕР ПРЕДЛОЖЕНИЯ на Всичко за Банята виж Тук

На пазара се предлагат продукти, които ще направят този процес забавен за мъника. Има два основни съвета при научаване на детето на хигиенни навици:

« да му говорите спокойно и да се забавлявате.

Разговорите са от изключителна важност за малчуганите за да разберат " защо трябва да го правят ? ". Другата важна особеност е да се забавлението, докато учите. Детето много по-лесно възприема информацията, когато тя е придружена с игри, песни и много смях.

Съветваме родителите да сте много търпеливи. Това е много важен ключ към създаването на добра лична хигиена. Самите вие трябва да бъдете пример на детето си.

Правете нещата заедно, за да види то самото, че мама и тате имат хигиенни навици!

намаление на бебешки колички