BebeLand.net - Магазин за бебешки колички, детски и бебешки стоки

детски носов аспиратор bebeland

Какво представлява Носовият Аспиратор?

Основното дишане на детето, когато се роди е носово. На медицински език това се нарича носово дишане. Носовите проходи са твърде мънички и лесно могат да се замърсят и запушат.

Запушването на носа води до затруднено дишане при най-малките. Новороденото бебе още не може да издуха секрета от носа си, което му причинява дискомфорт. Първото нещо, което може да направите е парна баня. Трябва да се уверите, че детето няма допир с топлата вода, за да не се опари. Парната баня направена за няколко минути ще му помогне да диша спокойно. Парата, която преминава през носовия канал помага за неговото отпушване.

Другият начин за премахването на секретите е носовият аспиратор. Предназначението на аспиратора е да изсмуква флуиди ( течности, секрети ), чрез използване на вакум.

Бебешкият носов аспиратор представлява пластмасово смукателно устройство за носа и устата, чрез което се изсмуква дадената течност или слуз.

СУПЕР Цени на Бебешки Носов Аспиратор виж Тук

Много пъти мъника няма да иска и да бъде доволен от използването на аспиратора, но той със сигурност ще му донесе чаканото облекчение.

Повечето родителите нямат идея как да използват този полезен уред. За това ние ще ви дадем някой бързи и лесни съвета.

Как се използва носовият бебешки аспиратор?

- Първото нещо, което трябва да знаете за носовия аспиратор е, че той е напълно безопасен и безвреден за детето. Когато решите да го използвате първо стиснете аспиратора за да излезе въздуха от него. Пъхнете накрайника около 1 см в нослето на мъничето. Отпуснете гумената камера, като я придържате така, че да изсмуче секрета от носа на бебето. Извадете накрайника и почистете нослето на бебето с мека кърпа, за да не го нараните. Детският аспиратор се почиства с топла вода, като може да използвате и сапун.

Запомнете, че при използването на бебешкия аспиратор трябва да имате много търпение и трябва да бъдете внимателни и мили с детето си , за да може то да не се страхува от него.

Правете всичко с много любов и разбиране и всички ваши начинания ще бъдат успешни!