BebeLand.net - Магазин за бебешки колички, детски и бебешки стоки

 детски термометър bebeland

Колко вида  Детски Термометри познавате?

Когато се появи вашето дете, вие като родител трябва да сте подготвени за всичко, което се случва с него. Понякога то ще боледува, друг път ще вдига температура, но трябва да бъдете спокойни и уравновесени.

Когато детето ви вдигне температура, това означава, че в организма му има инфекция. Високата температура сигнализира, че организма се бори с дадената инфекция. При много висока температура съветваме да потърсите лекарска помощ.

Но как да измерите температурата на детето? 

Има няколко начина за измерване на температура при малките деца и бебета.

-Първият начин за измерване на температурата при бебетата е в ухото. Също така под мишницата и ректално. Оралният начин за измерване на температурата е подходящ за деца след 4 годишна възраст.

Детски Термометри на ТОП Цени виж Тук

Ще обобщим как да измерите температурата на вашето дете най-лесно и точно.

- Измерване на температурата при бебета с ушен и челен термометър е бърз метод, но изисква повече практика. Сензора трябва да бъде поставен точно, за да може да се измери правилно температурата. Този вид термометър не е подходящ за бебета под 3 месечна възраст, защото ушните им канали са твърде малки. С повече практика този вид термометър може да ви е наистина полезен.

- Челните термометри са цифрови, те могат да се използват и при по-големи деца. Тяхното използване е изключително лесно, дори и при новородени бебета.

- Другият вид метод за измерване на температурата на детето е термометъра за под мишница. Този метод е много прост и може да се използва, дори когато кърмите или мъника е спокоен и все още в по-голямата част от времето си е легнал. Поставете го в легнало положение и поставете върха на термометъра под мишницата, като леко го придържате, докато получите резултата. Този метод не е толкова надежден, защото външната температура може да е с 1-2 градуса по-ниска от вътрешната.

- Най-точният начин да се измери температурата при малките деца е ректалния начин. При него първото нещо, което трябва да направите е да почистите с вода и малко сапун термометъра. След това трябва да го намажете с малко кремче или бебешко олио. Поставете детето по гръб и сложете термометъра в ануса му, но не повече от 2 см. и изчакайте да получите резултата. По някога резултатите имат разлика от о,5 градуса повече. Изваждането трябва да е много внимателно.

При всички начини на измерване на температурата вашето дете няма да бъде много доволно. Бъдете търпеливи и направете това начинание забавно във вид на игра!