BebeLand.net - Магазин за бебешки колички, детски и бебешки стоки

четки и пасти за зъбиЧетки и пасти за зъби

Отговорността за личната орална хигиена на детето пада изцяло върху раменете на родителите. Ваш дълг е като родител да създадете в детето си навика да се грижи за устната си хигиена.

Най-често задаваният въпрос на родителите е " Кога да започнем миенето на зъбките? ".

Преди да пристъпите към тази важна крачка-миенето на зъбите, още с раждането на Вашето мъниче Вие трябва да се погрижите за неговите венци. Педиатрите препоръчват да почиствате устната кухина с марля, след пиенето на мляко и след храненето с пюрета. По този начин Вие не само ще почистите венците на Вашето съкровище, но също така ще положите основите за една добра устна хигиена.

Когато се появи първото зъбче, което обикновено се случва от 6 до 8 месец, вече може да използвате и четка, и паста за зъби. Трябва да изберете внимателно четката за зъби на Вашето бебче.

Съществуват два вида четки за бебета: четка с дълга дръжка, която може да хванете заедно с мъничето си, другият вид бебешка четка е четката-напръстник. С този вид четка Вие имате пълен контрол над миенето на зъбите.

Трябва да изберете четката за зъби да е съобразена с възрастовата група на детето Ви.

Съветваме Ви да изберете четка за чувствителни венци, с нея може да четкате венците на мъничето си. Тя ще Ви бъде и верен помощник при облекчаване на болките свързани с изникването на другите зъбки без те да бъдат наранени.

Също така трябва да следите състоянието на четката и да я сменяте редовно, за да няма натрупване на микроби по нея.

Детските четки за зъби са направени с по-малки предни глави, за да бъде лесно почистването и на задните зъби.

При започването на миенето на зъбите на детето Ви не е необходимо използването на паста за зъби. Просто намокрете четката и покажете на мъничето си за какво служи. Бъдете търпеливи и грижовни, все пак това е нещо ново за бебчето Ви.

След като поникнат всички зъбки идва момента да включите и пастата за зъби. Тя трябва да бъде без флуорид през първите 3 години, за да няма опасност при нейното поглъщане. От самото начало Вие трябва да карате Вашето съкровище да плюе пастата за зъби, за да може да придобие този навик.

За да накарате Вашето дете да си мие зъбите му представете заниманието като игра. Мийте зъбите си заедно с него. Покажете му, че няма нищо страшно. Дарете го с усмивка и му покажете, че това ново начинание може да бъде забавно и приятно.

Методи за разплащане

Методи за разплащане

Абонирай се за специални оферти

ДАЯ МАРКЕТ ООД
БЪЛГАРИЯ, 4000 Пловдив

Тел. 0883451889
Тел. 0899272620

Всички продукти изложени в онлайн магазина BebeLand.net са оригинални и отговарят на снимката прикачена към тях. За поръчки над 80 лв, доставяме БЕЗПЛАТНО до цяла България!

BebeLand.net © 2015 Дая Маркет ООД Всички права запазени!