BebeLand.net - Магазин за бебешки колички, детски и бебешки стоки

четки и пати за зъби bebeland

Какво трябва да знаем за детските Пасти и Четки за зъби?

Отговорността за личната орална хигиена на детето пада изцяло върху раменете на родителите. Ваш дълг е като родител да създадете в детето си навика да се грижи за устната си хигиена.

Най-често задаваният въпрос на родителите е " Кога да започнем миенето на зъбките? ".

Преди да пристъпите към тази важна крачка-миенето на зъбите, още с раждането на мъника трябва да се погрижите за неговите венци. Педиатрите препоръчват да почиствате устната кухина с марля, след пиенето на мляко и след храненето с пюрета. По този начин не само ще почистите венците, но също така ще положите основите за една добра устна хигиена.

Когато се появи първото зъбче, което обикновено се случва от 6 до 8 месец, вече може да използвате четка и паста за зъби. Трябва да изберете внимателно четката за зъби на детето си.

четки и пасти за зъби bebeland

Съществуват два вида четки за бебета: четка с дълга дръжка, която може да хванете заедно с мъничето си, другият вид бебешка четка е четката-напръстник. С този вид четка имате пълен контрол над миенето на зъбите.

Трябва да изберете четката за зъби да е съобразена с възрастовата група на детето. Съветваме ви да изберете четка за чувствителни венци, с нея може да четкате венците на мъничето си. Тя ще ви съдейства при облекчаване на болките свързани с изникването на другите зъби, без те да бъдат наранени. Също така трябва да следите нейното състоянието и да я сменяте редовно, за да няма натрупване на микроби по нея.

НАЙ-НИСКИ Цени на Детски Четки за зъби виж Тук

Детските четки за зъби са направени с по-малки предни глави, за да бъде лесно почистването и на задните зъби.

При започване на миенето на зъбите на детето не е необходимо използването на паста за зъби. Просто намокрете четката и покажете на мъника си за какво служи. Бъдете търпеливи и грижовни, все пак това е нещо ново за бебето ви. След като поникнат всички зъбки идва момента да включите и пастата за зъби. Тя трябва да бъде без флуорид през първите 3 години, за да няма опасност при нейното поглъщане. От самото начало трябва да карате детето да плюе пастата за зъби, за да може да придобие този навик.

За да накарате вашето дете да си мие зъбите му представете заниманието като игра. Мийте зъбите си заедно с него. Покажете му, че няма нищо страшно. Дарете го с усмивка и му покажете, че това ново начинание може да бъде забавно и приятно!