BebeLand.net - Магазин за бебешки колички, детски и бебешки стоки

шапки за плуване bebeland

Видове Шапки за Плуване

Още от самото си раждане детето се запознава с водата. Тя дълго време е била негова среда и вие като родител трябва да направите всичко необходимо, то да не се страхува от нея.

С напредването на възрастта си,  детето ще започне все повече и повече да обиква водата. В определена възраст от неговото съзряване,  то ще поиска да се среща с нея все по-често. Тогава е най-удобният момент да го запишете на плуване, а когато това се случи аксесоара, който ще ви е най-необходим ще бъде шапката за плуване.

Шапката за плуване ще бъде от изключителна важност за него. Нейната необходимост е от голямо значение, за да запазите косата на все така мека и здрава.

Плувните шапки предпазват косата от хлора в детските плувните басейни, като същевременно с това и създават комфорт при плуване.

Голямо РАЗНООБРАЗИЕ от Шапки за Плуване виж Тук

Тяхното разнообразие е голямо.Срещат се четири вида шапки за плуване:             силиконови,  латексови,  полиестер и ликра.

- Едни от най-добрите и ефективни шапки са силиконовите. Те не залепват за косата, защото имат лек релеф от вътрешната си страна. Имат антиалергично действие и са изработени от 100 % силикон, което ги прави много издръжливи.

- Латексовите плувни шапки са най-масово разпространени. Те спомагат за съпротивлението с водата и пасват идеално на всеки.

- Шапките от ликра предпазват единствено от попадане на коса върху лицето. Те са много подходящи за деца алергични към латекс.

Грижата за шапката за плуване е изключително лесна. Деца сами ще могат да ги поддържат в идеален вид, като само ги изплакват със студена вода от двете страни. 

Когато детето пожелае да се занимава с плуване вие трябва да го подкрепите и да го насърчавате. Изберете точно неговият вид плувна шапка, за да се чувства комфорно, защитено и щастливо!