BebeLand.net - Магазин за бебешки колички, детски и бебешки стоки

бебешки колички bebeland 2

Бебешката количка - един от най-важните артикули за всяка бъдеща майка и нейното бебе.

Какво трябва да знае всеки един родител за Бебешката Количка?

Да започнем от по-далеч : историята на тази количка, извървява един много дълъг път за да достигне да съвременното си лице. Първата създадена детска количка е дело на модният дизайнер Уилям Кент през далечната 1733 година. 

Той изработил количката от дърво, месинг и тръстика, но имала един голям недостатък - била твърде тежка. Поради своята тежина тя трябвало да бъде дърпана. Неговата идея била толкова очарователна, че кралица Виктория през 1840 година закупила три бебешки колички тип ремарке. Въпреки, че самите колички били опасни те станали изключително модерни за времето си. Висшата класа в онези времена не пропуснала да се изтъкне с този вид артикул. Те били толкова изящно украсени, че в много случай приличали на произведения на изкуството. След появата на този тип бебешки колички американецът Чарлз Бъртън изобретил бебешката дръжка. Така родителите вече имали връзка с този вид изобретение. Те вече имали възможност да возят сами своите деца. През 1877 година инженер Уилям Уилсън изобретява най-модерната колички за всички времена с името Silver Cross.

С годините детската количка все повече се е усъвършенствала. Тя станала все по лека, компактна, маневрена и удобна.
В наши дни има безброй различни по модел колички. Изборът е огромен и от вас родители зависи, каква ще изберете за вашето дете.

ТОП НАМАЛЕНИЕ на Бебешки Колички ВИЖ ТУК

Какво трябва да знаем преди да закупим Бебешка Количка?

Първото нещо, за което трябва да помислите при изборът си на количка, са вашите конкретни нужди, къде и как ще я ползвате.

На пазара може да намерите разнообразие от детски колички, но дали те отговарят на вашите критерии?

Помислете дали дадената количка, на която сте се спрели е подходяща за новороденото ви бебе. Най-важното нещо при избора й е нейната безопасност. Трябва да е издръжлива при всякакви времеви условия и да бъде надежден ваш помощник. Уверете се, че рамата е достатъчно устойчива и предпазните колани ще обхванат изцяло телцето на мъника. На пазара се предлагат 5 точкови предпазни колани, които се водят най-надеждни до момента. Не забравяйте, че за безопасността на детето голяма роля играят и спирачките. При тяхната употреба, колелата трябва да са напълно неподвижни. Не трябва да пренебрегвате и ширината на кошовете. Те са с различни размери, така че се уверете, че определен размер е точно вашият, за да може детето да се чувства удобно и комфортно в него.

Качеството на количката зависи и от нейната маневреност. Тя трябва да бъде удобна и за самите вас. Трябва да ви доставя наслада при нейното управление.Днешните бебешки колички са създадени със стопиращи се колела, което улеснява използване й. Колелата трябва да бъдат съобразени с терените около вас. Най-надеждни са не помпещите се гуми, направени от силикон. Те трябва да бъдат достатъчно големи, за да създават едно добро усещане при возене.

детски колички bebeland3

Изберете кош, който може да се върти както в посока на движението, така и с лице към вас. По този начин вие ще имате пълен контрол над детето си.
Важно нещо е и дължината на дръжката, тя трябва да се регулира, за да създаде нужното удобство.
Не забравяйте и сенника на количката. Той трябва да бъде достатъчно голям, да служи за защита на бебето ви.
Другото нещо, с което трябва да се съобразите е багажника на детската количка. Той трябва да бъде достатъчно голям и компактен за да може да съберете всичко необходимо в него.
От голямо значение е и нейната големина. Тя трябва да бъде компактна и удобна за пренасяне. Изберете модел, който ще бъде лесно преносим от вас. Изберете начина на сгъване на  количката, за да може спокойно да я приберете в багажника на колата си. От това дали е летен модел или комбинирана вие имате избор при сгъването й. Тя може да придобие формата на чадър или книга.

количка за лятото bebeland
Комбинираните бебешки колички имат в комплекта си детско столче. То ще ви трябва от самото раждането на детето. Също така според педиатрите столчето е най-полезно при пренасяне на бебето, докато навърши определена възраст. В него детето заема позата, в която се е намирало цели 9 месеца и така то ще се чувства най-защитено и удобно.

Голямото  разнообразие от модели и цветова гама ще допринесат да намерите, мечтаната от вас количка!