BebeLand.net - Магазин за бебешки колички, детски и бебешки стоки

бебешки количкиБебешки колички

Бебешката количка - един от най-важните артикули за всяка бъдеща майка и нейното бебе.

Какво трябва да знае всеки един родител за бебешката количка?

Да започнем от по-далеч : историята на бебешката количка. Детската количка извървява един много дълаг път за да достигне да съвременното си лице. Първата създадена бебешка количка е дело на модният дизайнер Уилям Кент през далечната 1733 година. Той изработил количката от дърво, месинг и тръстика, но имала един голям недостатък - била твърде тежка. Поради своята тежина количката трябвало да бъде дърпана. Неговата идея била толкова очарователна, че кралица Виктория през 1840 година закупила три бебешки колички тип ремарке. Въпреки, че самите колички били опасни те станали изключително модерни за времето си. Висшата класа в онези времена не пропуснала да се изтъкне с този вид колички. Те били толкова изящно украсени, че в много случай приличали на произведения на изкуството. След появата на този тип бебешки колички американецът Чарлз Бъртън изобретил бебешката дръжка за този вид колички. Така родителите вече имали връзка с този вид изобретение. Те вече имали възможност да возят сами свойте деца. През 1877 година инженер Уилям Уилсън изобретява най-модерната колички за всички времена с името Silver Cross.

 

С годините бебешката количка все повече се усъвършенствала. Тя станала все по лека, компактна, маневрена и удобна.

В наши дни има безброй различни по модел детски колички. Изборът е огромен и от Вас родители зависи каква ще бъде количката за Вашето малко съкровище.

Първото нещо, за което трябва да  помислите при избора на бебешката количка са Вашите конкретни нужди, къде и как ще ползвате количката. На пазара може да намерите разнообразие от бебешки колички, но дали те отговарят на Вашите критерии?

Помислете дали дадената количка, на която сте се спрели е подходяща за новороденото Ви бебе. Най-важното нещо при избора й е нейната безопасност. Количката трябва да е издръжлива при всякакви времеви условия и да бъде надежден Ваш помощник. Уверете се, че рамата е достатъчно устойчива и предпазните колани ще обхванат изцяло телцето на Вашето мъниче. На пазара се предлагат 5 точкови предпазни колани, които се водят най-надежни до момента. Не забравяйте, че за безопасността на Вашето дете голяма роля играят и спирачките. При тяхната употреба, колелата трябва да са напълно неподвижни. Не трябва да пренебрегвате и ширината на кошовете. Те са с различни размери, така че се уверете, че дадениет размер е точно Вашият, за да може детето Ви да се чувства удобно и комфортно в него.

Качеството на бебешката количка зависи и от нейната маневреност. Тя трябва да бъде удобна и за самите Вас. Трябва да Ви доставя наслада при нейното управление.

Днешните колички са създадени със стопиращи се колела, което улеснява нейното използване. Колелата на Вашата количка трябва да бъдат съобразени с терените около Вас. Най-надежни са непомпещите се гуми, направени от силикон. Те трябва да бъдат достатъчно големи, за да създават едно добро усещане при возене.

Изберете кош, който може да се върти както в посока на движението, така и с лице към Вас. По този начин Вие ще имате пълен контрол над детето си.

Важно нещо е и дължината на дръжката, тя трябва да се регулира, за да Ви създаде нужното удобство.

Не забравяйте и сенника на Вашата количка. Той трябва да бъде достатъчно голям, да служи за защита на бебчето Ви.

Другото нещо, с което трябва да се съобразите е багажника на Вашата бебешка количка. Той трябва да бъде достатъчно голям и компактен за да Ви създаде комфорт и удобство.

От голямо значение е големината на детската количка. Тя трябва да бъде компактна и удобна за пренасяне. Изберете модел, който ще бъде лесно преносим за Вас. Изберете начина на сгъване на бебешката количка, за да може спокойно да я приберете в багажника на колата си. От това дали детската количка е летен модел или комбинирана Вие имате избор при сгъването й. Тя може да придобие формата на чадър или книга.

Комбинираните бебешки колички имат в комплекта си детско столче. То ще Ви трябва от самото раждането на детето Ви, също така според педиатрите столчето е най-полезно за пренасяне на бебчето Ви, докато навърши определена възраст. В него Вашето дете заема позата, в която се е намирало цели 9 месеца и му е добре позната. Така то ще се чувства най-защитено и удобно.

В нашият онлайн магазин ние Ви предлагаме палитра от бебешки колички. Голямото им разнообразие от модели и цветова гама ще бъдат Ваш верен спътник в дългите разходки с Вашето съкровище. 

Методи за разплащане

Методи за разплащане

Абонирай се за специални оферти

ДАЯ МАРКЕТ ООД
БЪЛГАРИЯ, 4000 Пловдив

Тел. 0883451889
Тел. 0899272620

Всички продукти изложени в онлайн магазина BebeLand.net са оригинални и отговарят на снимката прикачена към тях. За поръчки над 80 лв, доставяме БЕЗПЛАТНО до цяла България!

BebeLand.net © 2015 Дая Маркет ООД Всички права запазени!