BebeLand.net - Магазин за бебешки колички, детски и бебешки стоки

игри дейност развитие bebeland

Какво представлява Играта за Вашето дете?

Колкото повече минава времето, толкова повече вашето дете пораства и се променя. То започва да опознава света около себе си и той става все по-интересен и забавен за него. Новите открития, които е направило бебето се превръщат в една всекидневна игра за него.

Играта става неимоверен негов спътник. В нея всяко дете проявява някакъв вид поведенческа активност: двигателна, интелектуална или художествена. С нейна помощ малкото дете започва да развива и натрупва своя социален опит.

ТОП Цени на Детски бънджита и Проходилки Виж Тук 

Играта позволява на всяко едно дете, не само да опознава света около себе си, но и да го изменя. Следователно чрез нея децата преобразуват реалния свят в един нов вид обкръжение - илюзорното. През 1899 година Карл Грос издава книгата си " Игрите на хората ", където определя играта като дейност, която подготвя всяко едно дете за съзнателната му дейност. За него играта на един " малък човек " е много важна за цялостното развитие на детската личност. В по-голяма част децата усвояват двигателната си активност, точно чрез игровата дейност.

Играта се проявява във всяко едно бебе, което е заобиколено от социална среда, заради стремежа си да участва самостоятелно в живота на възрастните. По-този начин детето се опитва да навлезе в един нов етап от своето развитие.

Когато децата измислят сами игрите си те се сблъскват и с трудностите, които те им предлагат, но точно по този начин се учат на целенасоченост, устойчивост, дисциплинираност и координираност с други деца. Те са много важни за физическото развитие на децата. Тази тяхна дейност укрепва целият им млад организъм. Също така са едни от най-важните, при развитие на умствената дейност на детето.

При сблъсъка си с всички нови предмети, по време на игра, децата възприемат отделните свойства на тези предмети и така добиват впечатления за тях.

дейност и развитие bebeland

Вие като родители трябва да насърчавате мъниците си във всякакъв вид игри. По време на игра вече порасналите деца, надникват в света на възрастните. Така те се опитват да опознаят вашия свят и да станат едно цяло с него. Игрите са дейности, който помагат за цялостното развитие на детето.

Когато наблюдавате рожбата си по време на игра, виждате начина, по който детето вижда света около него. То изразява чувствата, преживяванията си, всички емоции, които са вътре в него под формата на игра.

Когато започнете да следите дейностите му,  ще започнете да опознавате неговата същност. Родителите играете много важна роля в неговото развитие. Вие сте възрастният човек до него, който трябва да му показва всяко едно нещо.

Трябва да осъществите връзката дете - родител. Покажете вашата любов към него, вашата преданост и постоянство, те са от изключителна важност за него. Слушайте детето си. Разчитайте знаците, които то ви дава. Направете така, че помощта за неговото развитие да стане част от обичайното ви ежедневие. Всяко дете се развива по индивидуален начин. Вашата главна цел е да сте част от това развитие. Най-важното нещо е да помогнете на мъника да се социализира в " големия " свят, да стане едно цяло с него.

Едно от най-съществените неща, които трябва да направите за доброто развитие на любимото си същество е да правите всичко с нежност, любов и разбирателство. Правете всичко с търпение и положителните резултати няма да закъснеят!