BebeLand.net - Магазин за бебешки колички, детски и бебешки стоки

дейност и развитиеДейност и развитие

 

Колкото повече време минава, толкова повече Вашето мъниче пораства и се променя. Вашето малко съкровище започва да опознава света около себе си и той става все по-интересен и забавен за него. Новите открития, които е направило бебчето Ви се превръщат в една всекидневна игра за него.

Играта става неимоверен негов спътник. В нея всяко дете проявява някакъв вид поведенческа активност: двигателна, интелектуална или художествена. С тяхна помощ малкото Ви дете започва да развива и натрупва своя социален опит.

Играта позволява на всяко едно дете, не само да опознава света около себе си, но и да го изменя. Следователно чрез играта децата преобразуват реалния свят в един нов вид обкръжение - илюзорното. През 1899 година Карл Грос издава книгата си " Игрите на хората ", където определя играта като дейност, която подготвя всяко едно дете за съзнателната му дейност. За него играта на един " малък човек " е много важна за цялостното развитие на детската личност. В по-голяма част децата усвояват двигателната си активност, точно чрез игровата дейност.

Играта се проявява във всяко едно мъниче, което е заобиколено от социална среда, заради стремежа му да участва самостоятелно в живота на възрастните. По-този начин Вашето дете се опитва да навлезе в един нов етап от своето развитие.

Когато децата измислят сами игрите си те се сблъскват и с трудностите, които те им предлагат, но точно по този начин Вашите съкровища се учат на целенасоченост, устойчивост, дисциплинираност и се учат на координираност с други деца.

Игрите са много важни за физическото развитие на децата. Тази тяхна дейност укрепва целият им млад организъм. Също така игрите са едни от най-важните при развитие на умствената дейност на детето.

При сблъсъка си с всички нови предмети, по време на игра, децата възприемат отделните свойства на тези предмети и така добиват впечатления за тях.

Вие като родители трябва да насърчавате мъниците си във всякакъв вид игри. По време на игра вече порастналите Ви бебчета, надникват в света на възрастните. Така те се опитват да опознаят Вашият свят и да станат едно цяло с него. Игрите са дейности, който помагат за цялостното развитие на детето.

Когато наблюдавате Вашата рожба по време на игра, Вие виждате начина, по който детето Ви вижда света около него. То изразява чувствата, преживяванията си, всички емоции, които са вътре в него под формата на игра.

Когато започнете да следите дейностите на детето си Вие ще започнете да опознавате същността на Вашето съкровище. Вие като родител играете много важна роля в неговото развитие. Вие сте възрастният човек до него, който трябва да му показва всяко едно нещо.

Трябва да осъществите връзката дете - родител. Покажете на Вашето съкровище любовта си към него, Вашата преданост и постоянство са много важни за него. Слушайте детето си. Разчитайте знаците, които то Ви дава. Направете така, че помоща Ви за неговото развитие да стане част от обичайното Ви ежедневие. Всяко дете се развива по индивидуален начин. Вашата главна цел е да сте част от това развитие.

Най-важното нещо е да помогнете на Вашето мъниче да се социализира в " големия " свят, да стане едно цяло с него. Едно от най-съществените неща, които Вие трябва да направите за доброто развитие на любимото си същество е да правите всичко с нежност, много любов и разбирателство, защото децата, които растат без тези неща, няма да растат и да се развиват нормално. Правете всичко с търпение и положителните резултати няма да закъснеят.

Методи за разплащане

Методи за разплащане

Абонирай се за специални оферти

ДАЯ МАРКЕТ ООД
БЪЛГАРИЯ, 4000 Пловдив

Тел. 0883451889
Тел. 0899272620

Всички продукти изложени в онлайн магазина BebeLand.net са оригинални и отговарят на снимката прикачена към тях. За поръчки над 80 лв, доставяме БЕЗПЛАТНО до цяла България!

BebeLand.net © 2015 Дая Маркет ООД Всички права запазени!